Nederlands | English

De doel van het project is te laten zien hoe (kunst)historici kunnen profiteren van een centrale CLARIN resource (eLaborate) die is verbonden met bronnen van musea, archieven en bibliotheken, die gebruik maken van andere standaarden voor metadata. Daarvoor zal een demonstrator worden gebouwd die verschillende typen data over het leven en de werken van Rembrandt van Rijn combineert en de ontsluiting ervan via een geïntegreerde zoek-/werkomgeving mogelijk maakt. De datatypen zijn brondocumenten (van voor 1800), boeken en artikelen (van na 1800), kunstwerken en artiesten. Deze komen uit vier verschillende databases:

Het afstemmen van de metadata uit deze databases is inmiddels gebeurd; het ontsluiten van de metadata via een zoekinterface-demonstrator is momenteel aan de gang; de alfaversie van de demonstrator is opgeleverd.

De user interface zal de mogelijkheid bieden om te zoeken in de databases via free text search en de resultaten te filteren via facetted search – op inhoud, persoon, locatie en datum. Na zoeken of filteren worden de zoekresultaten in het rechter deel van het scherm weergegeven in een apart blok per database, met iconen die het type resultaat (document, boek, schilderij, etc.) tonen.

Contact

drs.Guido Gerritsen