Onderzoeksgroep Digitale Edities
Contact henna.goudzand@huygens.knaw.nl
+31 (0)6-50906903

Biografie

Henna Goudzand studeerde Nederlands Taal en Letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap. Ze schrijft fictie voor kinderen en volwassenen en richt zich daarbij de afgelopen jaren vooral op het slavernijverleden en de nawerking daarvan. Dit geldt ook voor de twee delen die ze met Michiel van Kempen, hoogleraar Caraïbische literatuur, maakte van 2 belangrijke werken uit de Surinaamse literatuur voor de reeks Tekst in context van de Amsterdam University Press.
In 2009 richtte ze als uitgever en hoofdredacteur ‘Oer Digitaal Vrouwenblad’ op met de intentie gedurende enkele jaren een platvorm te creëren waar vrouwen met en zonder geschiedenis van migratie elkaar konden ontmoeten op het vlak van emancipatorische, culturele, maatschappelijke en filosofische vraagstukken.
Binnen het Huygens Instituut-KNAW houdt zij zich bezig met een historisch-kritische teksteditie van Anton de Koms ‘Wij slaven van Suriname’, de eerste geschreven historische publicatie over het kolonialisme en de slavernij uit de Nederlandse koloniën.