14 september 2023

Van Leeuwenhoek tot de electronenmicroscoop


Locatie The Royal Society, 6-9 Carlton House Terrace, London SW1Y 5AG
Aanvang/einde 17:45 BST

Met dit evenement vieren we Antoni van Leeuwenhoek en de historische ontwikkeling van de microscopie. Gastsprekers zijn Professor Katharine Cashman FRS en Professor Matthew Cobb. Zij bespreken de ontwikkeling van microscopie en de toepassingen ervan in hun respectieve onderzoeksgebieden verkennen. De presentaties worden gevolgd door een live Q&A, waar het publiek in persoon en online kan deelnemen aan het gesprek. De discussie wordt voorgezeten door dr. Dirk van Miert, directeur van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Cultuur.

Eerst zal Katharine V. Cashman van de Amerikaanse Universiteit van Oregon, een presentatie geven over ‘Kijken door gesteente: toepassingen voor vulkaanonderzoek, vroeger en nu’. Gevolgd door Matthew Cobb van de Britse Universiteit van Manchester die ‘The power and the process of microscopic images: from the single lens to Photoshop’ zal bespreken.

Het evenement is gratis toegankelijk en registratie is niet nodig. Het kan persoonlijk worden bijgewoond in de Royal Society en zal ook live worden gestreamd op de website en op het YouTube-kanaal van de Royal Society. De deuren gaan om 17.45 uur BST open voor het publiek. Toegang is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Toegang kan dus niet worden gegarandeerd. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan is het goed om te weten dat de discussie wordt opgenomen en de opname zal kort na het evenement beschikbaar zijn op YouTube. Ondertiteling is beschikbaar, zowel live als online.

Neem voor alle vragen contact op met events@royalsociety.org.