Onderzoeksgroep Datamanagement
Specialisatie VOC-diplomatie

Biografie

Kay Pepping (1997) studeerde Algemene Geschiedenis in Leiden. Tijdens zijn bachelor verbleef hij een halfjaar in Ierland, waar hij Keltische Cultuur en Geschiedenis studeerde aan NUI Galway. Zijn master deed hij deels aan de universiteit Leiden en deels aan Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Daarna schreef hij zijn masterscriptie over lokale VOC-diplomatie als student van Keble College aan de universiteit van Oxford. Dit onderzoek beschreef het belang van onderhandelingen met lokale overheid in India voor de VOC. Hoewel historici vaak liever schrijven over de extravagante onderhandelingen van de VOC met het Mughalhof, kreeg de Compagnie vaak meer gedaan op lokaal niveau.

Bij het Huygens Instituut is Kay werkzaam voor het Globalise-project dat de overgekomen brieven en papieren van het VOC-archief op vernieuwende manier probeert te digitaliseren. Zijn interesses liggen bij de vroegmoderne periode, digital humanities en de relatie tussen populaire geschiedenis en academisch onderzoek. Daarnaast werkt Kay als functioneel beheerder voor OpenJournals.

Publicaties

The Mughal succession crisis and the diplomatic strategies of the VOC in Surat, circa 1699 – 1719: The impact of the death of Aurangzeb on the Dutch East India Company’s approach to solving local problems in Surat.