Nederlands | English
 

Vijftig jaar Nederlands-Belgisch wetenschapshistorisch onderzoek online

De digitale archieven van Gewina en Scientiarum Historia, de voorlopers van Studium, zijn onlangs ontsloten in de Resources database van het Huygens ING (KNAW).

Bijna 1400 artikelen – geschreven door professionele wetenschapshistorici en liefhebbers, meestal leden  van de genootschappen Gewina en www.hellorolex.nl Zuid-Gewina – zijn hier volledig door te bladeren, te downloaden en full text te doorzoeken. Ontdek meer dan vijftig jaar onderzoek over de geschiedenis van geneeskunde, wiskunde, natuurwetenschappen en techniek. (Her)lees bijvoorbeeld belangrijke artikelen over de wiskundige cultuur in de Lage Landen in Scientiarum Historia. Of volg hoe het begrip ‘cultuur’ de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis binnensloop eind jaren tachtig, bijvoorbeeld in het themanummer over de ‘twee culturen’ van Gewina.

Gewina en Scientiarium Historia

Uit de fusie van het Nederlandse Gewina: Tijdschrift voor de Geschiedenis der Geneeskunde, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Techniek (1978-2007) en het Belgische Scientiarum Historia: Tijdschrift voor de Geschiedenis van de Wetenschappen en de Geneeskunde (1959-2006) ontstond in 2008 het wetenschapshistorisch tijdschrift Studium.