Nederlands | English
 

Toekenning BiographyNed Huygens ING / VU

Het Netherlands eScience Center Amsterdam heeft recentelijk een projectvoorstel van de Vrije Universiteit gehonoreerd, waarbij ook het Huygens ING betrokken is. Het gaat om BiographyNED, een analytische tool voor het Biografisch portaal. Hiermee moet het mogelijk worden om binnen het portaal automatisch mensen aan gebeurtenissen te koppelen.

Het voorstel kwam van van Guus Schreiber (Faculteit Exacte Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam), Piek Vossen, Susan Legêne (Faculteit der Letteren, VU) en Els Kloek (Huygens ING).

Het projectteam werkt op het snijvlak van geschiedschrijving, computationele taalkunde en verwante dataresearch en wil diverse typen van event extraction en netwerkanalyse toepassen. Het eScience Center zal deze instrumenten aan de eHumanities gemeenschap in brede zin ter beschikking stellen. Het project bouwt de resultaten van voorgaande samenwerkingsprojecten verder uit, te weten: het CATCH/Agora programma, het CAMeRA project ‘Semantics of History’, alsmede het FP7 KYOTO programma.