Nederlands | English
 

Vacatures

 

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Het Huygens ING en het Meertens Instituut starten een gedeelde onderzoeksgroep (werktitel: NL-Lab) die gericht is op de wetenschappelijke bestudering van Nederlandse identiteit, cultuur, taal en/of geschiedenis.

Het KNAW Humanities Cluster, waar beide instituten onderdeel van uitmaken, zoekt daarom onderzoekers (0,6 – 1,0 fte).

Nationale identiteit is niet alleen een kernkwestie binnen de sociale en geesteswetenschappen, het is ook een brandende maatschappelijke kwestie in een globaliserende wereld. NL-Lab zoekt onderzoekers die deze problematiek kunnen belichten vanuit expertise over diversiteit in de Nederlandse samenleving en onderzoekers die de problematiek kunnen belichten vanuit historisch, transnationaal en/of (post)koloniaal perspectief.