Nederlands | English
 

Vacatures

 

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Marie Skłodowska-Curie Post-doc Positions

The Huygens Institute for the History of the Netherlands (Huygens ING) invites postdoc fellows to apply together for postdoc funding in the context of the Marie Skłodowska Curie Individual fellowship scheme for EF (European Fellows). Read more here.

Vacatures binnen het Humanities Cluster (HuC)

Medewerker Collecties voor 0,8 fte (30,4 uur per week).

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis heeft een grote en veelzijdige verzameling archieven, boeken, tijdschriften, beeld- en geluidsmateriaal en digitale bronnen op het gebied van sociale geschiedenis en sociale bewegingen, van rond 1500 tot de dag van vandaag. Om al dat verschillende materiaal efficiënter en beter te kunnen verwerken en voor onderzoekers bruikbaar te maken, werken we aan een aantal projecten, o.a. met de inzet van nieuwe digital humanities technieken en tools (NER, datamining, speech recognition, linked data). Voor coördinerende, uitvoerende en ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot deze projecten zoeken we voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) een Medewerker Collecties voor 0,8 fte (30,4 uur per week).

Lees hier de hele vacature.