Nederlands | English
 

Kayleigh Goudsmit verkozen tot de Jonge Historicus van het jaar

Tijdens het evenement Stap op de zeepkist! is Kayleigh Goudsmit verkozen tot dé Jonge Historicus van het Jaar 2017. De uitslag volgde op een traject dat ruim een half jaar duurde en waaraan dertig jonge historici meededen. “Kayleigh Goudsmit is een jonge historicus die historici bij elkaar weet te brengen en te inspireren”, aldus de jury.

Kayleigh1-zwwit1-700x1024-700x393

Op de finale-avond stonden de drie jonge historici Joyce van Os, Marieke Oprel en Kayleigh Goudsmit op het podium. Ze gaven een pitch over hoe zij de rol van Jonge Historicus van het Jaar willen invullen. Ook kregen ze kritische vragen van de driekoppige jury, bestaande uit Karwan Fatah-Black (Universiteit Leiden), Thijs Bogers (Vrije Universiteit) en Iris van der Knaap (bestuur Jonge Historici). De jury baseerde zich in haar oordeel ook op drie eerdere selectierondes; bestaande uit een nominatie, een selectiemiddag en een schrijfronde.

Kayleigh gaat zich het komende jaar inzetten als ambassadeur van Jonge Historici. Met haar motto ‘Maak werk van Geschiedenis’ wil zij een maandelijkse columnreeks over de arbeidsmarkt opzetten, een coaching netwerk, waar jonge historici aan professionals worden verbonden oprichten en meerdere meet-ups gericht op verschillende sectoren waar historici werkzaam zijn organiseren.

Kayleigh is webredacteur bij Historici.nl, een samenwerking van Huygens ING en het KNHG.

Lees het gehele bericht op de website van Jonge Historici