Terug naar het overzicht

Werken bij Huygens ING

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Voor de afdeling Digitaal Databeheer zoeken wij per direct een Research Data Manager (1/2 fte).

Je werkt met een grote diversiteit aan digitale historische en taalkundige datasets en weet deze op de juiste wijze te harmoniseren en onderling te verbinden. Daarbij gaat het ook om het integreren en beschrijven van nieuwe en bestaande collecties en datasets (datacuratie). Als research data manager houd je daarbij steeds de wensen van onderzoekers in het oog en kunt complexe onderzoeksvragen vertalen naar concrete data-mappings en -modellen. In projecten treed je op als verbinder tussen onderzoekers, softwareontwikkelaars en externe partners. Communicatie over de collecties en data is ook een onderdeel van de werkzaamheden.

Klik hier voor de volledige vacature.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Douwe Zeldenrust (Manager Collecties & Senior Research Data Manager), e-mail: douwe.zeldenrust@huygens.knaw.nl of met Sebastiaan Derks (hoofd Digitaal Databeheer) via sebastiaan.derks@huygens.knaw.nl.