Terug naar het overzicht

Werken bij Huygens ING

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Wij zijn op zoek naar een project manager (0,8 fte) voor Werkpakket 6, ‘Tekst’ van CLARIAH Plus, het grote digitale infrastructuur project waar het KNAW Humanities Cluster bij betrokken is. Het is jouw taak om een aantal use cases te organiseren waaraan verschillende onderzoekers en instellingen deelnemen. Het doel van de use cases is om de technische digitale infrastructuur voor het geesteswetenschappelijk onderzoek in Nederland mede vorm te geven en het onderzoek van de deelnemende wetenschappers te bevorderen. Voor meer informatie klikt u hier.

Voor het project Computational Literary Studies Infrastructure (CLS INFRA) zijn wij op zoek naar een Projectmedewerker (0,8 fte). Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de productie van trainingsmateriaal, onderwijs en het identificeren en in kaart brengen van de specifieke vereisten van onderzoekers die literatuur willen bestuderen met behulp van technologie en AI in het Europese project Computational Literary Studies Infrastructure (CLS INFRA).  Lees hier verder voor meer informatie.