Terug naar het overzicht

Werken bij Huygens ING

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het is gevestigd in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal 185 in het centrum van Amsterdam.

Vacatures bij Huygens ING

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie van historici in Nederland. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en Historci.nl. In 2020 bestaat het KNHG 175 jaar en viert BMGN-LCHR zijn 50-jarig bestaan. Het KNHG ressorteert organisatorisch onder Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

Het Huygens ING en het KNHG zoeken zo spoedig mogelijk doch uiterlijk per 1 januari 2020 een nieuwe collega voor 28 uur per week.
De functie is onderverdeeld in twee functie-onderdelen:

Communicatiemedewerker KNHG (20 uur per week)/
Webredacteur Historici.nl (8 uur per week)