Nederlands | English
 

Extra CLARIAH-Tech Dag

CLARIAH organiseert op 29 maart bij het IISG een extra Tech Dag: een onconferentie en hackaton waar de bezoekers bepalen wat er gebeurt.

De Tech Dag van oktober 2017 was zo’n succes dat CLARIAH een extra Tech Dag organiseert. Net als de vorige keer zal dit evenement een kruising zijn tussen een onconferentie en een hackaton. Software developers en onderzoekers met de ambitie om te leren programmeren die werkzaam zijn in de erfgoedsector of in de geestes- of sociale wetenschappen zijn van harte welkom! De bezoekers bepalen wat er op de dag zelf gebeurt en krijgen de mogelijkheid om software te ontwikkelen of te testen. Vanaf vier uur zullen alle sessies een korte presentatie houden. Daarna is er natuurlijk een borrel.

techdag_5

De Tech Dag vindt plaats op 29 maart van 10:30 uur tot ongeveer 17:00 uur op het IISG in Amsterdam. De onderstaande onderwerpen komen zeer waarschijnlijk aan bod, maar nieuwe ideeën zijn van harte welkom. Deel ze op de Tech Dag zelf of laat een bericht achter op Basecamp. Het kan zijn dat om een login wordt gevraagd!

Relatie met NDE

Hoewel er vele verschillende relaties zijn tussen CLARIAH-partners en de NDE kan een meer structurele aanpak voor beide infrastructuren heel voordelig zijn. Na een discussie met Enno Meijers (KB), zal Sjors de Valk het High Level Design van de NDE laten zien en de potentiële overlap en interactie met de CLARIAH-infrastructuur bespreken.

ANANSI

Marnix van Berchum en Jauco Noordzij (Huygens ING) organiseren een hands-on sessie met ANANSI.

DBPedia

Onderzoek naar mogelijke verbindingen tussen CLARIAH en DBPedia.

CLARIAH Security Service

Roeland Ordelman en Jaap Blom (B&G) organiseren een hands-on met de CLARIAH veiligheidsoplossingen en hoe authenticatie en authorisatie service in de gebruikerssoftware geïntegreerd kan worden.

Als er genoeg interesse is in een sessie met de LCRDM over FAIR APIs en/of een hands-on session met OpenSKOS kan dat nog worden toegevoegd aan het programma. Andere suggesties zijn, zoals gezegd, meer dan welkom!