Nederlands | English
Loading Events
13 december 2017

Op 13 december zal in het Auditorium van het Dordrechts Museum het tweede deel van de Acta van de Synode van Dordrecht worden gepresenteerd aan de burgemeester van Dordrecht.

Het nieuwe deel van de editie Acta et Documenta Synodi Nationalis Dodrechtanae zal op woensdag 13 december om 13.45 uur in het Auditorium van het Dordrechts Museum, Museumstraat 40 worden aangeboden aan burgemeester Mr. A.W. Kolff. Prof. Dr. Fred van Lieburg en Dr. Joke Roelevink zullen daarna in twee korte lezingen de betekenis van de synode en van deze editie belichten. Het thema van de lezing van Joke Roelvink is “Om alle goede ordere, maniere ende voortganc te bevorderen. De rol van de politieke gecommitteerden tijdens de Nationale Synode van Dordrecht”.

Aanmelden

Wie hierbij aanwezig wil zijn, stuurt een email aan Ingeborg van der Steen, i.van.der.steen@dordrecht.nl.

De editie verschijnt bij Vandenhoeck & Ruprecht GmbH en is een project van de Johannes a Lasco Bibliotheek in Emden (Duitsland) dat in samenwerking met enkele andere Europese instellingen, waaronder het Huygens ING, wordt uitgevoerd. De uitgave die nu verschijnt is band 2 van deel 2. De verwachting is dat band 1 van deel 2 in het voorjaar van 2018 zal verschijnen.

 

Lees hier het artikel in het Nederlands Dagblad: ND over Synode

Locatie:
Dordrechts Museum
Museumstraat 40
Dordrecht