Nederlands | English
Loading Events
26 maart 2014 - 28 maart 2014

Achter de verhalen, het algemene congres voor de moderne Nederlandse literatuurstudie, is aan zijn vijfde editie toe. Na twee afleveringen in België (Leuven en Gent) en twee in Nederland (Nijmegen en Utrecht) is Brussel aan de beurt. Het congres vindt plaats van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 maart 2014 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), onder de auspiciën van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) en het Centrum voor Literatuur, Intermedialiteit en Cultuur (CLIC). Achter de verhalen 5 wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB), het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO), de Nederlandse Taalunie, de Onderzoekschool Literatuurwetenschap (OSL) en de Doctoral School for Humanities (DSh) van de VUB.

Huygens ING

Vanuit het Huygens ING zullen spreken:

27 maart
Jan Gielkens (Huygens ING), Tekstverlies. Of: is de integriteit van ons werkmateriaal in het geding?

Kim Jautze, Corina Koolen, Andreas van Cranenburgh en Karina van Dalen-Oskam (Huygens ING), Meetbare genrekenmerken. The Riddle of Literary Quality.

28 maart
Elli Bleeker (Huygens ING), Edities met eindeloze mogelijkheden. Over de noodzaak van nieuwe richtlijnen voor digitale edities

Peter Kegel (Huygens ING), ‘Haar mond open, bloed op haar slaap’. Een tekstgenetische benadering van Ik heb altijd gelijk (1951) binnen de context van het editieproject Volledige Werken Willem Frederik Hermans

Suzan van Dijk (Huygens ING), Achter het verhaal van de literatuurgeschiedenis. Het onderzoek naar ‘vergeten’ teksten

Inschrijving

Wie het congres wil bijwonen, kan zich tot maandag 17 maart aanmelden via achterdeverhalen5@gmail.com of het webformulier.

Deelname aan Achter de verhalen 5 is in principe gratis. Wel wordt een bijdrage van 20 euro per dag gevraagd voor de congrescatering (broodjeslunch, koffie en andere dranken; borrel op vrijdag). Niemand is echter verplicht hiervan gebruik te maken, het staat iedereen vrij op eigen gelegenheid te gaan lunchen.

Het diner op donderdagavond vindt plaats in restaurant La Manufacture aan de Onze-Lieve-Vrouw Van Vaakstraat 12 / 12 Rue Notre-Dame du Sommeil en is alleen voor sprekers en genodigden. Deelname kost 40 euro.

Locatie:
KVAB, Paleis der Academiën
Hertogsstraat 1
Brussel