Nederlands | English
 

Een eeuw Tijdschrift voor Geschiedenis nu digitaal

Maarten Prak lanceerde vrijdag 13 oktober officieel namens het Huygens ING het nu volledig gedigitaliseerde archief van het Tijdschrift voor Geschiedenis.

Meer dan 100 jaargangen van het Tijdschrift voor Geschiedenis zijn sinds vrijdag 13 oktober beschikbaar op www.huygens.knaw.nl/resources. Tot die datum waren alleen de uitgaven van 1886 tot 1940 online te vinden. De afgelopen periode heeft Huygens ING de ontbrekende jaargangen van 1941 tot en met 2008 gedigitaliseerd. De lancering van het nu volledig gedigitaliseerde archief vond plaats in samenwerking met Tijdschrift voor Geschiedenis en Amsterdam University Press. Maarten Prak, bestuurslid van de KNAW, voerde de officiele handelingen uit. Op Resources zijn nu alle edities van 1886 tot 2008 te vinden.

Amsterdam University Press

De jaargangen vanaf 2009 zijn toegankelijk via de website van uitgeverij Amsterdam University Press. Zij stellen de edities van Tijdschrift voor Geschiedenis beschikbaar via delayed open access. Dat betekent dat de uitgaven in dit geval na drie jaar vrij toegankelijk zijn.